РОТАРИ КЛУБ – ТЪРГОВИЩЕ ВЪРНА БЛЯСЪКА НА „МОМИНА ЧЕШМА“
Начало: 2023-06-10
Край: 2024-05-10

РОТАРИ КЛУБ – ТЪРГОВИЩЕ ВЪРНА БЛЯСЪКА НА „МОМИНА ЧЕШМА“

Текст: Денислава Атанасова
Снимки: Кольо Колев

С водосвет, отслужен от свещеноиконом Славчо Проданов, беше открита обновената „Момина чешма“ на пътя Варна – София преди Боаза, край Търговище. Тя е била ремонтирана козметично на два пъти през годините, но пълният й блясък беше върнат благодарение на ангажираността и всеотдайността на Ротари клуб – Търговище.

Никола Колев, паст президент 2022/2023 г. сподели, че са подходили с притеснение към този обект, но с общи усилия, за една година, резултатът е видим и успешен. „ Това е показателно, че човек в начинанията си трябва да е смел и когато започне нещо трябва да го завърши Смятам, че реновирането на „Момина чешма“ ни дава кураж, че ще успеем да се справим и със следващия ни голям проект“, каза той.

Настоящият президент на Ротари клуб – Търговище Светослав Кънчев каза, че хубавите промени идват с добра идея и подкрепа от приятели. Той обяви, че следващата мащабна инициатива на ротарианците е издигане на паметник на Апостола на свободата в Търговище.

На събитието присъстваха областният управител на Търговище Герана Цонева, кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров и секретарят Христалина Халачева, дарители и участници в проекта. Те благодариха за Ротари клуб за богоугодното дело. Д-р Димитров каза, че харесва организацията, защото прави полезни неща за хората. „Свидетели сме на много техни проекти и всеки от тях е красив и полезен“, допълни областният управител.

При „Момина чешма“, която е разположена на главния път София-Варна, пътуващите вече могат не само да утолят жаждата си, а да отпочинат в новата беседка. Обновено е цялото пространство около чешмата – паркингът, пейките и зелените площи.