Президент 2024-25, РИ
Начало » Ротари Интернешънъл » Президент 2024-25, РИ



Стефани А. Урчик от Ротари клуб Макмъри, Пенсилвания, САЩ, е   президент на Ротари Интернешънъл за 2024-25 г., решение,   я направи втората жена, която заема тази позиция.  

Тъй като светът е изправен пред невероятни предизвикателства, включително пандемията от COVID-19, бедствия, причинени от изменението на климата, и конфликти в много региони, Урчик казва, че лидерите на Ротари могат да предложат визия и план за преодоляване на тези предизвикателства.

„Мерките, предприети от ръководството на Ротари за оцеляване и прекратяване на критични предизвикателства, често правят нашата организация по-силна и по-устойчива за бъдещи събития“, казва Урчик. „Този ​​вид съществено лидерство също така създава нови нива на сътрудничество, дори сред съперници, когато ротарианците се обединяват като хора на действието, за да служат и разрешават криза.“

Превръщането на регионализацията в приоритет е от решаващо значение, казва Урчик.

„Тъй като Ротари работи в повече от 200 държави и региони, жизненоважно е да се признае, че организацията има потенциала да стане по-ефективна и ефективна, като разбере и реагира на това как регионалните различия влияят на начина, по който ротарианците работят заедно, за да се справят с предоставянето на услуги, насърчавайки почтеността , и напредване на световното разбиране, добра воля и мир“, казва Урчик.

Урчик е партньор и главен оперативен директор на Doctors at Work LLC, компания за консултации и обучение. Тя има докторска степен по лидерство от Университета на Индиана в Пенсилвания. Тя е активна в множество обществени съвети и комитети и е отличена от организации, включително Zonta International и Синовете на американската революция.

Член на Ротари от 1991 г., Урчик е пътувал до Виетнам, за да помогне за изграждането на основно училище и до Доминиканската република, за да инсталира филтри за вода. Тя изучава няколко славянски езика, наставлявала е нови ротарианци в Украйна и е координирала проект за безвъзмездна помощ на Ротари фондация в Полша.

Урчик е служил на Ротари в много роли, включително като директор, попечител на Фондацията и председател на Комитета за стратегическо планиране на РИ и Комитета за честване на стогодишнината на Фондацията. В момента тя работи в комисията за преглед на изборите и комисията за преглед на операциите. Тя е основен дарител на Ротари фондация и член на Bequest Society.