Среща на ДГ Маргарита Богданова в Търговище
Дата: 26.09.2024

В традиционната среща на Дистрикт гуверньора с членовете на Ротари клуб Търговище се обсъдиха въпроси как да продължи успешната работа на клуба.

26.09.2024г.

Посещение на ДГ Маргарита Богданова
в Ротари клуб Търговище

В традиционната среща на Дистрикт гуверньора с членовете на Ротари клуб Търговище се обсъдиха въпроси как да продължи успешната работа на клуба. Представени бяха част от проектите завършени от предходните години: дейности свързани с древния град Мисионис, възстановяването на „Момина чешма“. Представен беше и проекта за изграждане на паметник на Левски в Търговище.

„Скулпторът Илия Иванов от Търговище поканихме за автор на монумента. Неговият проект е вдъхновен от класическия лик на Апостола на свободата, познат на поколения българи. Представлява близо 3-метрова фигурата в цял ръст, изработена от бронз. Внушителният монумент ще има постамент, а зад него ще бъде поставено пано на стилизирано бяло знаме, на което ще пише мечта на Васил Левски за „чиста и свята република“. Паметникът се предвижда да бъде монтиран на пл. “Независимост“ в града.
Общинският съвет в Търговище одобри инициативата на местния Ротари клуб за поставянето на паметник на Васил Левски в Търговище.
Начинанието ни тръгна с първите 20 000 лв., които събрахме на нашия благотворителен великденски бал.
Набирателната сметка е: Интернешънъл Асет Банк IBAN: BG27 IABG 7093 5055 4794 01“

Г-жа Богданова представи някой от зоналните и национални проекти. С тях се цели да се привлече вниманието на обществото към такива проблеми като: превенция на детското затлъстяване, екология и др. За целта е необходимо повече клубове от страната да се включват в инициативите. Важно е и всичко което Ротари клуба прави за общността да се популизира чрез медиите и да достига до по-широк кръг от хора.