114 години Ротари Интърнешънъл: Ротари клуб Поморие
Дата: 21.02.2019



Ротари клуб Поморие е създаден през декември 2001 година, а на 28.04.2002 г. официално се присъединява към голямото семейство на Ротари. Клубът зае трайно място в обществения живот на града и общината.

РК Поморие извършва дарителска дейност в полза на деца и социалнослаби хора, реализирал е редица проекти, повечето от тях са насочени към подобряване социалните условия за децата в общината: в ЦДГ с. Медово – вътрешен ремонт на сградата, цялостно обзавеждане на спалните, подмяна на осветителните тела, предоставяне на преносими съоръжения за игри; оборудва с компютри зала в Общинския детски комплекс – Поморие; изгради параклис “Благовещение на Света Богородица” в СУПЦ с. Бата и други.

Седем от членовете на РК Поморие са носители на най-високото отличие “Пол Харис фелоу”, трима от тях са с един сапфир.


Коледно барбекю на 22.12.2019 за популяризиране и набиране на средства за проекта на клуба за създаване на сензорна стая за деца със СОП в гр. Поморие.
ротари

ротари


Месец януари 2019 г. Начало на дейностите по Дистриктния грант на Ротари клуб Поморие "И ние сме тук - изграждане на сензорна стая за деца със специални образователни потребности в СУ "Иван Вазов" - гр. Поморие. Стойност на проекта 13 000 лв., Срок на проекта - 5 месеца.

ротари
ротари

21.11.2018 - Ден на християнското смейство в Ротари клуб Поморие и прием на Наташа Михалева за нов член в клуба, класификация банково дело.
Ротари