114 години Ротари Интърнешънъл: Ротари клуб Провадия
Дата: 20.02.2019



Ротари клуб Провадия е най-младият сред клубовете от Зона XV в Дистрикт 2482. През четирите години на съществуването си той намери своето място в ротарианското семейство в област Варна.

Клубът оформи и стабилизира състава си и се стреми да развива дейност в петте направления на служба. Нараства популярността и ролята на клуба в живота и сред хората в града и общината. Ротарианците са сред желаните участници и партньори във всички обществени и културни прояви сред общността. Осъществени са и първите международни контакти с клубове от Рокишкис, Литва, и Кингс Лин, Англия.

Проект:  Детски /с мама и татко/ спортен празник по случай Деня на Европа - 9 май 2018 година, град Провадия.
Идея и организация - Ротари клуб Провадия
Участници: - деца, родители и учители от ДГ "Пролет" и ДГ"Снежанка"
Домакин: - СУ "Димитър Благоев"





Да помогнем на деца в беда
За деца болни от муковисцидоза; за деца от Помощното училище в с. Кривня; деца със специални образователни потребности от II ОУ, Провадия, и хората с увреждания от Дома за възрастни хора – Провадия.

Начало на ротарианската година
На Петровден на крепостта Овеч в Провадия, в основите на Митрополитската църква бе извършен ритуалът по тържественото предаване на огърлицата на президентите на клубовете от зоната и на новите офицери. Ротарианците от Провадия избраха това място неслучайно – тук се ражда изгревът и всеки нов ден на Провадия, тук започва дългата и славна история на този край. Това място действително е символ на началото и всеки присъстващ на ритуала усети магическата му сила.