Ротари клуб Кърджали събра 12659лв за децата в Кърджали и Ардино
Дата: 24.05.2018Ратарианци събраха 12 659 лева на благотворителна вечер в комплекс „Кърджали” . В първата от поредицата Орфееви вечери, организирана от Ротари клуб Кърджали бяха дарени 7679 лева за Общински детски комплекс и 3000 долара на общинската болница в Ардино.
Благотворителната вечер премина под мотото „Общински детски комплекс-сцена на детското творчество”. Организаторите отбелязаха, че със събраните средства ще се обнови концертната зала на ОДК, където талантливите деца на гр.Кърджали ще могат да творят и да се изявяват в едни много по-добри и благоприятни условия.

На първата Орфеева вечер, която поставя традиция за различни благотворителни каузи на ротарианците от България, Турция и Гърция присъстваха клубовете от Комотини и Александруполис, Гърция; „Едирне”, ”Мимар Синан”-Одрин, ”Ердемит”-Бурса и Силиври, Турция; Харманли, Самоков, Велинград, Пазарджик, Златоград, Смолян, Момчилград и Димитровград от нашата страна.
Сред гостите бяха кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис, асистент дистрикт гуверньорът на зона 9 Недялка Росенова и асистент дистрикт гуверньорът на зона 10 Благой Балутев.

„С Орфеевите вечери искаме да поставим фокуса на дарителски кампании върху децата,образованиетои науката. Подрастващите ни съграждани заслужават подкрепата на цялата общност на града. От 15 г. съм член на Ротари клуб-Кърджали и се уверих,че в него безусловно се служи на обществото.Да помогнем за обновяването на концертната зала в ОДК.“ С тези думи към гостите се обърна президентът на Ротари клуб Кърджали Бахар Палова.

Големият приятел на България Шабан Родоплу, президент на Ротари клуб „Ердемит”-Бурса, изненада всички с чек за 3000 долара за общинската болница в Ардино.

Голяма част от средствата в благотворителната вечер постъпиха от дарителския търг и томбола. Всички рисунки и фотоси на деца от Кърджали и Одрин, които участват в съвместния проект „Заедно на един мост”, бяха оценени високо и намериха нов дом.

Деца от ОДК имаха възможност да представят танци и песни. Свири и струнен оркестър от музикалното училище от Комотини.Последните 10 новини

» Посещение на ДГ Веселин Димитров в РК Севлиево
» Коледен благотворителен бал
» Визита на ДГ Веселин Димитров в Ротари клуб Стара Загора - Берое 2018
» Послание на ДГ Веселин Димитров за м. декември 2018
» В долината на розите
» Ротари клуб Нова Загора стартира дистриктен проект "Вдъхновено, адаптивно, виртуално и реално в образованието"
» Ротари клуб Раднево посрещна приятели от РК Москва Восток
» Интеракт клуб – Панагюрище проведоха акция под надслов „Събуди будителя в себе си”
» Награди Ротари Евксиноград 2018
» Панагюрище беше домакин на първата „Ротаракт Академия“