Община Несебър и Ротари клуб-Несебър наградиха 12 деца-финалисти в конкурса „Аз обичам моя град“
Дата: 17.10.2017В проявата са взели участие ученици от Несебър, Обзор, Свети Влас, Тънково и Кошарица на възраст от 10 до 14 години

Община Несебър в лицето на кмета Николай Димитров  и Ротари клуб – Несебър с президент Таня Узунова наградиха 12 деца - финалисти в конкурса за рисунка на тема: „Аз обичам моя град“, съвместна инициатива между местната власт и авторитетната организация.

Бяха обявени и най-добрите три творби, които бяха отличени с първо (автор Михаела Петрова-11 год. СУ „Л.Каравелов”  -Несебър), второ  (автор Стоян Йорданов, 14 год. СУ „Л.Каравелов” - Несебър)  и трето място (Валентина Белани -11 год. СУ „Л.Каравелов” - Несебър).  Официалната церемония се състоя в музей „Старинен Несебър“, в чието фоайе бяха изложени творбите на 12 финалисти в арт надпреварата.

Събитието започна с  кратка информация какво представлява Ротари клуб, а малко по-късно, след звън на камбана и националния химн,  прозвучаха и официалните речи.  Таня Узунова, президент на Ротари клуб-Несебър, обясни, че за конкурса са получените 48 творби, от които журито е допуснало до талантливата надпревара 42.

В проявата са взели участие ученици от Несебър, Обзор, Свети Влас, Тънково и Кошарица на възраст от 10 до 14 години, като очаквано най-много са децата от най-голямото училище  - СУ "Любен Каравелов“.   Таня Узунова заяви още, че с местната власт работят по различни проекти и даде думата за подробности на кмета Николай Димитров. Той от своя страна подчерта, че Община Несебър от години поддържа добро партньорство и си сътрудничи  в различни родолюбиви проекти с Ротари клуб- Несебър, а един от тях е  именно конкурсът за рисунка на тема: „Аз обичам моя град“, насочен към децата и техния творчески поглед към Несебър.

„За мен е изключителна чест и удоволствие да наградим днес заедно нашите талантливи ученици.“, сподели кметът Николай Димитров и допълни, че с авторитетната организация предстои да работят върху още интересни проекти. Той информира, че с рисунките на 12-те деца - финалисти в конкурса ще бъде издаден съвместно с Ротари клуб-Несебър календар, а със събраните средствата от него ще се подпомогне още една родолюбива инициатива с работно заглавие „Заедно на площада“, посветена на 140-годишнина от Освобождението на България, която ще бъде отбелязана на 3 март 2018 г.  „Всички събития, посветени на родния град и на родината са хубави, защото ние трябва да помним знаковите исторически дати, да ги отбелязваме заедно и да се обединяваме около такива инициативи и проекти.“, изтъкна градоначалникът.

Освен от Община Несебър и Ротари  клуб – Несебър, 12-те финалисти получиха подаръци и от музей „Старинен Несебър“. Веднага след официалната част присъстващите на церемонията разгледаха експозиционните зали и се докоснаха до хилядолетното богатство, съхранявано в културната институция. Събитието продължи с извървяване на така нар. Духовен път, включващ емблематични църкви на Несебър.Последните 10 новини

» Емил Чаушев е новият президент на Ротари клуб Търговище
» Милен Михайлов е новият президент на Ротари клуб Нова Загора.
» Послание на ДГ Веселин Димитров за м.юли.2018
» МОРСКИ УИКЕНД В ПОМОРИЕ
» Откриване на площадка за Street fitness
» Ротари клуб Стара Загора - Берое изпълни проект "Български ритми "
» Послание на ДГ за м.Юни.2018
» Ротари клуб Нова Загора дарява радост в детските очи
» Ротари клуб Нова Загора с дейно участие в тържествата по случай 150 години от гибелта на Стефан Караджа.
» Ротари Клуб Нова Загора отличи изявени просветни дейци от общината.