Тържество по случай настъпването на Новата Ротарианска година 2017/2018
Дата: 08.07.2017

На 08 юли в резиденция "Лозенец" в столицата се проведе тържество на Ротари клуб София Витоша по случай настъпването на Новата Ротарианска година и смяна на борда.

Първият ден на месец юли е първият празничен и тържествен ден в календара на 2017-2018 година за ротарианците, когато се отбелязва настъпването на Новата ротарианска година. Ротари клуб София Витоша, Ротаракт клуб София Витоша и Ротаракт клуб София Витоша Изгрев със cпeциaлнo opгaнизиpaнo тъpжecтвo на 8 юли 2017 г. в Резиденция “Лозенец” отбелязаха този празник. Извърши се и ритуала по тържественото предаване огърлицата на президента, който ще ръководи Ротари клуб София Витоша в продължение на една ротарианска година.

Г-н Светослав Танчовски получи огърлицата на президентството от досегашния клубен президент г-н Валери Караманов.

След това младите ротарианци от Ротаракт клубовете също извършиха своите ротации и огърлиците си предадоха президентите на двата Ротаракт Клуба – София-Витоша и София Витоша Изгрев.

В своето експозе досегашният президент на Ротари клуб София Витоша Валери Караманов отбеляза,че изтеклата ротарианска година е била изключително ползотворна и белязана от важни събития, като вековния юбилей на Ротари Интернешенъл. Той посочи, че Ротари клуб София Витоша е имал свое представителство в Конвента в Атланта, САЩ, където са се събрали хиляди ротарианци от цял свят и се е развял българският трибагреник.

В обръщение към членовете на Ротари клуб София Витоша, Ротаракт и Интеракт клубовете новият президент Светослав Танчовски очерта приоритетите на своя мандат. Той поиска подкрепа за проектите на клуба, като заяви, че ще залага на приемствеността и ще надгражда постигнатото от предшествениците си.

Ротарианците бяха поздравени с изпълнения на децата от „Денс Академи“, които бяха подпомогнати от клуба за участието си в Световното първенство по Street Dance в Германия(повече за събитието можете да научите тук: https://goo.gl/8D3bef).

По време на събитието бяха събрани и средства за подпомагане текущия проект на клуба за изграждане на спортно игрище в Дома за деца лишени от родителски грижи в Долна Баня.Последните 10 новини

» Емил Чаушев е новият президент на Ротари клуб Търговище
» Милен Михайлов е новият президент на Ротари клуб Нова Загора.
» Послание на ДГ Веселин Димитров за м.юли.2018
» МОРСКИ УИКЕНД В ПОМОРИЕ
» Откриване на площадка за Street fitness
» Ротари клуб Стара Загора - Берое изпълни проект "Български ритми "
» Послание на ДГ за м.Юни.2018
» Ротари клуб Нова Загора дарява радост в детските очи
» Ротари клуб Нова Загора с дейно участие в тържествата по случай 150 години от гибелта на Стефан Караджа.
» Ротари Клуб Нова Загора отличи изявени просветни дейци от общината.