Ротари клуб Враца - сред най-дейните в страната
Дата: 09.07.2015
Автор: http://dariknews.bg/

28 хил.лв. са дарили под различна форма членовете на Ротари клуб Враца само за миналата година за различни инизиативи и организации от врачанско.

Новото и старото ръководство представиха днес част от работата си през изминалата ротарианска година и плановете за настоящата. Годината на ротарианците започва на 1 юли и завършва на 30 юни. Сред по-мащабните инициативи, организирани и подпомогнати от клуба са обновения заслон до прохода “Вратцата”, проведените ученически спортни игри, подпомагането на Клуба на дейците на културата за обзавеждане, дарения на Дом “Асен Златаров” Враца проект за преходно жилище, дарение за паметника на Васил Кънчов и др.

“Учредихме и дарихме първите две стипендии на името на нашия приятел Валери Вачев, за деца с високи постижения в областта на музиката. Стипендиите са по 500 лв. и ще се връчват веднъж годишно”, обясни бившят президент на клуба арх.Валери Маринов.

От тази година Ротари клуб Враца ще започне да дава още две стипендии за деца с постижения в науката и обучението. Децата ще получават ежемесечно по 50 лв. “Така продължаваме традицията за издръжка на трудолюбиви и надарени деца, добави и ковчежникът на клуба банкерът Цв.Ценов. В продължение на 15 години давахме такава стипендия на Петрослав от Враца, докато завърши Музикалната академия в Пловдив”.

Новият председател на Ротари клуб Враца бизнесменът Тони Тодоров обясни, че до месец двете реанимационни легла, парите за които бяха събрани на последния благотворителен бал, ще бъдат доставени на врачанската болница. През този период от клуба ще решат и проблема с вкарването на леглата в сградата, тъй като се оказва, че няма толкова широки врати. Освен парите за леглата – 4 500 лв.  от Ротари ще дарят двете врати, за да могат леглата да влязат в употреба колкото се може по-бързо. “Надявам се, че и настоящата година ще е толкова  успешна като предишната”, обясни още Тодоров. В Ротари клуб Враца в момента членуват 30 човека, доказали се в областите, в които работят.

Настоящето ръководство е най-младото в историята на врачанския Ротари клуб, най-вероятно и сред тези в страната, сподели и бизнесменът Евгени Евгениев. Той добави, че след доброто взаимодействие с Ротари клубове в страната и чужбина от Ротари интернешанъл София са изявили желание за сътрудничество с врачанския, като един от най-дейните в страната.


Работата на младежката организация на Ротари – “Интеракт клуб” Враца представи вицепрезидентът Грета Чучкова. По думите й организацията през последната година е претърпяла бързо развитие. В момента в нея членуват около 35 младежи, които имат амбицията да продължат с кампаниите по събиране на пари за полиомиелитни ваксини, антидрога и др.

Враца , Ротари клуб

Последните 10 новини

» Покана от Ротари клуба в Китее - Дистрикт 1730 Северна Карелия, Финландия
» Великден във всеки дом с Ротари клуб Нова Загора
» ТРИ ПОКОЛЕНИЯ ДОБРО В ДОБРИЧ - ИНТЕРАКТ, РОТАРАКТ И РОТАРИ
» Ротари клуб ДОБРИЧ събра пари за специално устройство за деца с увреждания
» РОТАРИ КЛУБ СЛИВЕН 3Х3 СТРИЙТБОЛ 2019“ ОТКРИ СЕЗОНА НА 3Х3 БАСКЕТБОЛ НА ОТКРИТО С ГРАНДИОЗНО ШОУ
» РОТАРИ КЛУБ ВРАЦА ПОДАРИ ГЛЮКОМЕРИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНО ЗАХАРЕН ПРОФИЛ
» Тренировъчен семинар за елект-бордове на Ротаракт в Д2482 България
» Ротари клуб – Панагюрище с четвърта поред кампания за превенция на детския диабет
» Пролетен бал Ротари клуб Нова Загора
» Ротари клуб Раднево дари сух басейн с меки топки за деца със СОП