В помощ на бежанците от Украйна
Начало: 2022-03-26
Край: 2022-03-26
В помощ на бежанците от Украйна

Ротари клуб Гоце Делчев се присъедини към националната кампания да Дистрикт 2482 "Купи и Дари" в помощ на пристигащите в страната ни украинци и бесарабски българи,бягащи от войната.Младите Интерактори дни наред дежурят в магазините и подканят хората да закупят и заделят за бежанците.Ежедневно се предоставят храни на бежанците,необходими им за изхранването.
В Гоце Делчев са настанени повече от 40 човека,повечето деца.РК организира среща с тях в хотел "Арена"където са настанени от общината.Решихме да направим нещо заедно-излет,да поканим децата в нашите училища,да им организираме игри.
На 26.03.22г. Ротари клуба организирахме излет с украинските бежанци и Интеракторите.По време на излета се запознахме с тях.Разказахме им за България,за нашия град,за Ротари.Те ни разказаха за себе си,за живота преди войната и след това.Поканихме ги на общ обяд в ресторанта.След това децата рисуваха,играха,пяха.Видяхме как разцъфнаха усмивките на лицата им.Една от жените каза-вие ни върнахте вярата в живота и доброто в хората.Друг сподели-това е моята втора Родина и когато войната свърши,ще се върнем в родината си,но ще се връщаме и тук при нашите приятели.
Нашите срещи ще продължат,ще служим за да променяме животи.

Свали файл: 1648711732_fb_img_1648711182739.jpg

Изтегли файлове
»
»
»
»