На тържествена сбирка, посветена на 140 години от освобождението на града от турско робство, Ротари клуб Нова Загора проведе традиционната си среща с училищните ръководители.
Дата: 10.01.2018

Ротари клуб Нова Загора започна Новата 2018 с тържествена сбирка, посветена на 140 години от освобождението на града от турско робство, на която присъстваха училищните ръководители.

За поредна година Ротари клуб Нова Загора проведе традиционната си съвместна среща с ръководителите на средно-образователните училища от общината. Тази година обстановката беше по-тържествена, поради повода: 140 години от Освобождението на Нова Загора от турско робство (14 Януари 1878). Директори, учители и борда на клуба представиха своите виждания за бъдещи съвместни дейности. Ротари клуб Нова Загора дари исторически и краеведски книги на училищните библиотеки. Приятелят Михаил Тачев предостави годишен абонамент за списание "Везни" на всяко средно училище. Анонсиран беше създаваният от клуба "Фонд даровити деца", който ще изпраща надарени в различни области деца на летни школи в академията на фондация "М.Балкански". На школите малките таланти ще имат щастието да бъдат обучавани от световно-известни учени. Първите две стипендии вече са осигурени от клуба. Състоя се полезна среща с обмяна на идеи от двете страни.Последните 10 новини

» Почти 7 000 лева бяха събрани по време на Пролетния бал на Ротари Клуб Нова Загора.
» Рожден ден на Ротари клуб Несебър
» Ротари клуб Стара Загора - Берое отбеляза 150 годишнината от рождението на Пол Харис
» Интерактивни дъски - Дарение за училищата от РК Добрич
» ПЕТС Интеракт Русе 2018
» РК Търговище събра на бал над 12 000 лв. за обществени проекти
» Стипендии за талантливи ученици от Ротари клуб Нова Загора
» Чиста питейна вода за нашите деца и в Кърджали
» Великден във всеки дом с Ротари клуб Нова Загора
» Послание на ДГ за м.април.2018