Посещение на дистрикт гуверньорът на Ротари България доц. Емил Коцев
Дата: 25.07.2017

На 25-26 юли на посещение в Свиленград бе дистрикт гуверньорът на Ротари България доц. Емил Коцев.

Визитата на гуверньора в Свиленград започна със среща с борда на директорите и с председателите на комисиите на местния Ротари клуб. На срещата присъстваха и младежите от Интеракт клуба в Свиленград. Основните теми на провелия се разговор с гуверньора бяха организационното състояние на двата клуба, както и реализираните от тях инициативи и проекти в полза на местната общност.
По-нататък официалното посещение на дистрикт-гуверньора продължи с тържествена асамблея на Ротари клуб – Свиленград, на която присъстваха членовете на клуба. Асамблеята бе открита с химните на България и на Ротари. Президентът на клуба Стефан Ламбов приветства с добре дошъл гуверньора на дистрикта и го увери, че местният Ротари клуб е един добър клуб, доказал това в двадесетгодишната си служба в полза на обществото. В отговор на приветствието, гуверньорът Коцев изрази убедеността си, че клубът в Свиленград няма да спре до тук и че ще надгражда постигнатите успехи и през новата ротарианска година. Ефективни лостове за това са реализирането на съвместни проекти, както с други Ротари клубове в страната и в чужбина, така и взаимодействието с други неправителствени организации. Отчетено бе доброто сътрудничество и реализираните съвместни хуманитарни проекти в Свиленград на Ротари клуба с местния Лайънс клуб „Свилена”.
В края на официалната среща дистрикт гуверньорът Емил Коцев връчи значката „Пол Харис” на един от първите ротарианци в Свиленград – Колю Беев, за неговите заслути като дарител във фондация „Ротари”.
Специални гости на срещата бяха паст дистрикт гуверньора Любен Атанасов, асистент дистрикт гуверньора Динко Атанасов и президентът на Ротари клуб Хасково, спонсор на свиленградския клуб, Владимир Гончев.
На втория ден от посещението си дистрикт гуверньорът разгледа някои от реализираните проекти на Ротари клуба в Свиленград. Специално внимание бе отделено на възпоменателния кръст край река Марица, финансиран и изграден изцяло от клуба по повод на 100-годишнинината от освобождението на Свиленград и в памет на десетките невинни жертви, изклани от турската армия. Посетени бяха и паметника на дарителите и благодетелите на Свиленград, изграден отново от Ротари клуба в двора на църквата „Света Троица” и училището, в което е преподавал народният поет Иван Вазов, паметника на тракийката на общинския пазар, възстановен отново със средства на клуба и други исторически обекти на територията на общината.Последните 10 новини

» Предложения за промени в Конституцията на Ротари
» Младежи от Интеракт клуб маркираха с табели пътя към връх Търнов дял на Шуменското плато
» Ротарианци подкрепиха школата на Берое
» Младежи с увреждания от Пловдив изкачиха Немрут планина в Турция
» Община Несебър и Ротари клуб-Несебър наградиха 12 деца-финалисти в конкурса „Аз обичам моя град“
» Дистрикт Гуверньор Емил Коцев посети Ротари клуб Варна-Галатея
» Четвърти турнир по баскетбол, организиран от Ротари клуб Сандански
» Френски ротарианци дариха апаратура за над 30 700 евро на гоцеделчевската болница
» Представителите на ППМГ Добри Чинтулов спечелиха Купата на Ротари клуб – Сливен в скоростното изкачване на Хамам баир
» Зрелостникът Константин Михайлов е носителя на Президентската стипендия на Ротари клуб Нова Загора.