Тържество по случай настъпването на Новата Ротарианска година 2017/2018
Дата: 08.07.2017

На 08 юли в резиденция "Лозенец" в столицата се проведе тържество на Ротари клуб София Витоша по случай настъпването на Новата Ротарианска година и смяна на борда.

Първият ден на месец юли е първият празничен и тържествен ден в календара на 2017-2018 година за ротарианците, когато се отбелязва настъпването на Новата ротарианска година. Ротари клуб София Витоша, Ротаракт клуб София Витоша и Ротаракт клуб София Витоша Изгрев със cпeциaлнo opгaнизиpaнo тъpжecтвo на 8 юли 2017 г. в Резиденция “Лозенец” отбелязаха този празник. Извърши се и ритуала по тържественото предаване огърлицата на президента, който ще ръководи Ротари клуб София Витоша в продължение на една ротарианска година.

Г-н Светослав Танчовски получи огърлицата на президентството от досегашния клубен президент г-н Валери Караманов.

След това младите ротарианци от Ротаракт клубовете също извършиха своите ротации и огърлиците си предадоха президентите на двата Ротаракт Клуба – София-Витоша и София Витоша Изгрев.

В своето експозе досегашният президент на Ротари клуб София Витоша Валери Караманов отбеляза,че изтеклата ротарианска година е била изключително ползотворна и белязана от важни събития, като вековния юбилей на Ротари Интернешенъл. Той посочи, че Ротари клуб София Витоша е имал свое представителство в Конвента в Атланта, САЩ, където са се събрали хиляди ротарианци от цял свят и се е развял българският трибагреник.

В обръщение към членовете на Ротари клуб София Витоша, Ротаракт и Интеракт клубовете новият президент Светослав Танчовски очерта приоритетите на своя мандат. Той поиска подкрепа за проектите на клуба, като заяви, че ще залага на приемствеността и ще надгражда постигнатото от предшествениците си.

Ротарианците бяха поздравени с изпълнения на децата от „Денс Академи“, които бяха подпомогнати от клуба за участието си в Световното първенство по Street Dance в Германия(повече за събитието можете да научите тук: https://goo.gl/8D3bef).

По време на събитието бяха събрани и средства за подпомагане текущия проект на клуба за изграждане на спортно игрище в Дома за деца лишени от родителски грижи в Долна Баня.Последните 10 новини

» Предложения за промени в Конституцията на Ротари
» Младежи от Интеракт клуб маркираха с табели пътя към връх Търнов дял на Шуменското плато
» Ротарианци подкрепиха школата на Берое
» Младежи с увреждания от Пловдив изкачиха Немрут планина в Турция
» Община Несебър и Ротари клуб-Несебър наградиха 12 деца-финалисти в конкурса „Аз обичам моя град“
» Дистрикт Гуверньор Емил Коцев посети Ротари клуб Варна-Галатея
» Четвърти турнир по баскетбол, организиран от Ротари клуб Сандански
» Френски ротарианци дариха апаратура за над 30 700 евро на гоцеделчевската болница
» Представителите на ППМГ Добри Чинтулов спечелиха Купата на Ротари клуб – Сливен в скоростното изкачване на Хамам баир
» Зрелостникът Константин Михайлов е носителя на Президентската стипендия на Ротари клуб Нова Загора.